Обратно към категорията

Съветът за икономически анализи представя първото си проучване

Добавено на: 24.04.2023 08:26
   

Първият анализ на Съвета за икономически анализи ще бъде представен в сградата на Министерския съвет (МС). Икономическото изследване представя подробно основните факти за динамиката на регионалните икономически неравенства в България през XXI век, посочват от пресслужбата на МС.  

През 21-ви век се наблюдава сериозно икономическо раздалечаване между София и околността, и останалата част на България, което превръща българската икономика в икономика "на две скорости". Това е един от изводите от първото проучване на Съвета за икономически анализи, разпространен от Секретариата му.

Съветът беше създаден с постановление на Министерския съвет в началото на тази година, следвайки най-добрите практики от други страни. Неговата цел е да изготвя независими анализи и становища по отделни въпроси относно състоянието на българската икономика, предизвикателствата и рисковете пред нея, както и възможни политики и препоръки за решаването им.

Очаква в пресконференцията днес да участват вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, както и главният секретар на Съвета - Пламен Ненов, професор по макроикономика. 

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!