Обратно към категорията

Създават регистър на хазартнозависимите

Добавено на: 08.10.2020 15:19
Снимки: Pixabay.com
   

НАП създава и поддържа Регистър на лицата, които смятат, че имат проблем с хазарта, и лицата, чието социално положение и/или равнище на доходи може да ги направи по-податливи към участие в хазартни игри и развиване на хазартна зависимост. Регистърът е изискване по чл. 10 г, ал. 1 от Закона за хазарта. Достъп до него ще имат единствено служители, определени от организаторите на хазарти игри.

В момента НАП е в процес на разработване на електронна услуга, която ще бъде достъпна с квалифициран електронен подпис в портала за електронни услуги на приходната агенция, след подаване на заявление/уведомление за достъп до услугата от организаторите на хазартни игри. Освен това НАП ще предостави услугата и във вид на програмен интерфейс (уеб-услуга система-система). Тя ще дава възможност за проверка за лицата, вписвани в Регистъра на уязвимите лица, чрез интеграция със системите на организаторите на хазартни игри. Информация за пускането на услугите ще бъде публикувана на сайта на НАП, в рубриката „Актуално“, а хазартните оператори ще получат и електронни съобщения на имейлите, които са посочили за връзка с тях.

До момента на реализирането на автоматизирания достъп, съкратени данни за вписаните лица в Регистъра, ще бъдат изпращани до организаторите на хазартни игри по имейл, който са предоставили в НАП. Актуализирането на Регистъра ще се извършва с електронно съобщение за всяко ново вписано лице в деня на вписването му в Регистъра.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!