Обратно към категорията

Тийнейджъри от Пловдив и Пазарджик с награда "Дете на годината"

Добавено на: 10.02.2020 11:26
   

Трима тийнейджъри от Пазарджик и двама от Пловдив бяха отличени с наградата „Дете на годината“, която се присъжда от българската фондация „Оренда“ за постижения в науката, изкуствата, спорта, доброволчески и хуманитарни инициативи, иновативни проекти и технологии.

За невероятните си постижения в спорта отличието получи 15-годишният Емил Кондев. Момчето е с аутизъм от ранна възраст. Но благодарение на непримиримия дух на родителите му Петър и Лилия Кондеви днес той напредва значително в умственото си развитие, а в плуването бележи немислими дори за специалисти успехи – вече има редица победи в републикански и международни състезания, носител е и на приза „Спортист на годината“.

Квартет „Фортийн“ също получи отличието „Дете на годината“, а тяхната музикална педагожка Румяна Иванова – с „Учител на годината“. Във формацията пеят по две деца от Пазарджик – Кристиян Павлов и Мария Павлова, и от Пловдив – Ива Ичевска и Тодор Борисов. Те имат множество награди и участия в различни благотворителни каузи. При получаването на приза те заявиха, че и занапред ще продължават да помагат на хора в нужда.

Източник: dnews.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!