Обратно към категорията

Тодор Димитров ще бяга за животните на 4 октомври

Добавено на: 03.10.2020 14:15
Снимки: Сдружение КАЖИ
   

Българинът, пробягал през 2019 г. най-дългото състезание в света, тази неделя с още близо сто човека ще бяга за защита на животните, съобщават организаторите на събитието – сдружение КАЖИ.

Бягането с кауза се провежда по повод Световния ден на животните и ще се състои за втора поредна година в столицата. Заедно с Тодор Димитров, българският режисьор и свенарист Стилян Иванов също изрази подкрепа за Бягането в края на миналата седмица. От КАЖИ очакват близо двойно повече участници тази година. Целта е повече гласност за съдбата на животните в индустриалното животновъдство.

Желаещите да участват в благотворителното мероприятие ще се събират в неделя от 10 ч. до езерото "Ариана" в Борисовата градина в София. По алеите на парка те ще пробягат петкилометровото трасе, стартирайки в 11 ч. Предвиден е и награден фонд за първите завършили.

Освен с информативна насоченост, събитието цели и да набере средства за кампаниите на КАЖИ за защита на животните. Организацията работи за забрана на фермите за ценни кожи у нас, както и срещу клетъчното отглеждане на кокошки за яйца и срещу насилственото угояване на патици за втлъстен дроб, наричано още "гушене". Близо 20 доброволци ще осигурят плавното протичане на състезанието. То ще се проведе при пълно съответствие с нужните противоепидемиологични мерки, потвърждават от сдружението.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!