Обратно към категорията

Тол-системата става стратегически обект

Добавено на: 26.10.2022 12:37
   

С проект на постановление на Министерския съвет се предлага Национално тол управление (НТУ) в структурата на Агенция "Пътна инфраструктура" да бъде определено за обект със стратегическо значение. Проектът е публикуван за обсъждане в Портала за обществени консултации.

Националното тол управление ще бъде включено в "Списък на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност" - Приложение към чл. 1, ал. 1 от Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност.

Вносителите на проекта - Министерството на регионалното развитие и благоустройството, посочват в мотивите към проекторешението, че от НТУ са предприети действия за повишаване надеждността и сигурността на Електронната система за събиране на пътни такси, за подобряване на физическата защита, информационна сигурност и контрола на достъп до зоните, в които се изпълняват стратегически дейности. Въпреки това е необходимо да бъде извършено допълнение на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г., се посочва в мотивите.

По този начин се цели обезпечаване на основната задача на НТУ – осигуряване на надеждно и безпроблемно функциониране на Електронната система за събиране на пътни такси, а оттам и предоставяне на качествена услуга за събиране на пътни такси на ползвателите на платените участъци от републиканската пътна мрежа. Това ще съдейства за утвърждаване на НТУ като институция, отговаряща на всички национални и европейски критерии за сигурност, технологичен капацитет и високо ниво на ефективност, смятат вносителите. 

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!