Обратно към категорията

Транспортните министри на България и Сърбия ще обсъдят железопътната свързаност между двете страни

Добавено на: 20.01.2023 08:24
   

Служебният заместник министър-председател по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ще даде днес начало на строителството на жп участъка от Петърч до Драгоман, както и на строителството на системите за сигнализация и телекомуникации на участъка Волуяк - Драгоман. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. 

На церемонията ще присъстват заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Красимир Папукчийски, областният управител на Софийска област Радослав Стойчев и генералният директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ Златин Крумов.

Събитието ще се състои в град Сливница от 9:30 часа. 

Програмата на вицепремиера Христо Алексиев предвижда в 11:30 часа посещение в град Пирот, Сърбия, където той ще се срещне с министъра на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Горан Весич. Двамата министри ще обсъдят железопътната свързаност между двете страни, повишаване капацитета на железопътната инфраструктура за обслужване на повече товарни влакове и възможността за откриване на нов железопътен граничен пункт между България и Сърбия.

Проектът „Строителство на железен път, контактна мрежа и съоръжения на жп участък Петърч - Драгоман, проектиране, строителство и авторски надзор на системи за сигнализация и телекомуникации на участък Волуяк - Драгоман“ е част от проекта „Модернизация на жп линия София - Драгоман - Сръбска граница, участък Волуяк - Драгоман“, който се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативната програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 година.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!