Обратно към категорията

Троянският манастир "Успение Богородично" днес отбелязва своя храмов празник

Добавено на: 15.08.2020 09:55
Снимки: visit.troyan.bg
   

Троянският манастир "Успение Богородично" днес отбелязва своя храмов празник. Тази година той ще е по-различен заради пандемията от коронавирус и предприетите правила и мерки относно организацията, съобщава БТА.
Игуменът на Светата обител Велички епископ Сионий заяви, че се извършват многократни дезинфекции на двора, храма, иконите и всички места, до които хората могат да се докоснат. Приканват се миряните да спазват дистанция и да носят предпазни маски. Празничната полунощница с Игуменската лития ще започне в 7.00 часа, след това е празничната утреня. Богослуженията ще продължат, от 9.00 часа, със Света Литургия, оглавена от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, на открита сцена в двора на манастира.
От 11.00 часа е литийното шествие с чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица от храма до мястото на първото чудо извършено от иконата.
Дядо Сионий пожелава на всички, дошли в Троянската света обител, да почувстват със сърцата и душите си Божията благодат и закрилата на пречистата Богородица, която с трите си ръце ги милва и ги води в пътя на спасението пред своя божествествен син - нашия Господ Иисус Христос. "Пожелавам много здраве, благодатни сили и духовна радост на всички поклоници", заяви игуменът.
Днес продължава и панаирът на занаятите в село Орешак, при спазване на необходимите изисквания. В района от Националното изложение на художествените занаяти и изкуства /НИХЗИ/ до механа "Горски кът" занаятчии и троянски производители предлагат своите произведения.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!