Обратно към категорията

Тръгва делото за катастрофата при Своге, при която загинаха 20 души

Добавено на: 23.04.2021 10:14
   

Делото за катастрофата с автобус край Своге, при която на 25 август 2018 г. загинаха 20 души, тръгва по същество, реши Софийският окръжен съд, съобщават от OffNews.

Магистратите смятат, че няма основания за прекратяване и връщане на делото, тъй като в хода на досъдебното производство не са допуснати съществени процесуални нарушения, не са налице и други обстоятелства, които да се явяват пречка за започване на съдебния процес.

Подсъдими по делото са шестима души, сред тях и двама бивши началници от АПИ и шефове на строителната фирма "Трейс". Шофьорът на автобуса е обвинен, че е нарушил правилата за движение по пътищата и при условията на независимо съпричиняване с още петима души е причинил по непредпазливост смъртта на повече от едно лице.

Останалите подсъдими са привлечени към наказателна отговорност за това, че през 2014 г. на път II-16 „Мездра - Елисейна - Своге“, са нарушили изискванията за добро качество на ремонта на път II-16 „Своге - Нови Искър“, Участък 3.

След инцидента бяха уволнени трима министри. 

По досъдебното производство са разпитани над 100 свидетели и експерти.

Софийският окръжен съд насрочи делото за разглеждане на 18 май 2021 г., като определи и резервни дати за следващи заседания.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!