Обратно към категорията

ЦИК обяви поръчка за 4,5 млн. лв. за компютърна обработка на данните от вота

Добавено на: 08.09.2022 11:04
   

Централната избирателна комисия обяви обществена поръчка за компютърната обработка на данните от изборите за народни представители на 2 октомври. Поръчката е на стойност 4 560 000 лева с ДДС, покана е отправена към "Информационно обслужване".

Решението на Централната избирателна комисия е за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка чрез договаряне без предварително обявление. Тя е с предмет Възлагане на компютърната обработка на данните в Районните избирателни комисии и в ЦИК от гласуването и издаването на Бюлетин на ЦИК с технически носител за резултатите от изборите за народни  представители на 2 октомври.

Прогнозната стойност на обществена поръчка е в размер на 3 800 000 (три милиона и осемстотин хиляди) лева без включен ДДС или 4 560 000 (четири милиона петстотин и шестдесет хиляди) лева с включен ДДС. „Информационно обслужване” следва да представи подробно ценово предложение по видовете дейности, които ще изпълнява. От ЦИК посочват в решението си, че има законово установени изключителни права на изпълнителя.

Законодателят е определил с разпоредба на Изборния кодекс изпълнението да се възложи на "Информационно обслужване", което е основание за провеждане на обществената поръчка чрез процедура на договаряне без предварително обявление. И че разделянето на обществената поръчка на обособени позиции е незаконосъобразно, нецелесъобразно и би довело до невъзможност за обработване на данните от изборите, включително резултатите от гласуването.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!