Обратно към категорията

Търсят лекари "под пагон" в Сливен и още четири формирования

Добавено на: 27.01.2020 15:42
   

Kонкурс за приемане на военна служба на 25 лекари е обявило Министерството на отбраната, съобщиха от Военното окръжие в Шумен. Конкурсът е за за приемане на военна служба на лица, завършили граждански, средни или висши училища в страната и в чужбина, а вакантни са 25 офицерски длъжности за лекари във военните формирования от Военномедицинската академия в София, Варна, Сливен, Пловдив и Плевен.

Докторите, които решат да сложат офицерски зведчики на раменете си трябва да са на възраст до 40 години, да имат образование, съответстващо на изискванията на длъжността - да са лекари, да са годни за военна служба и в частност, да нямат друго гражданство. Допълнително предизвикателство за бъдещите войскови лекари е да покрият нормативите за физическа годност, определени с акт на министъра на отбраната. Обикновено това са лицеви опори, коремни преси, бягане "совалка" 10 по 10 метра, крос на 1000 метра, бягане на 5 километра, плуване и плуване под вода . Кандидатите могат да подават документи във военните окръжия до 31 януари.

Заради нуждата от лекари в армията през 2017 година започна обучение във висшите медицински училища у нас на студенти по две нови специалности - военен лекар и военна медицинска сестра.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!