Обратно към категорията

Търсят се директори за над 400 училища в страната, 9 от тях в област Ямбол

Добавено на: 12.07.2022 16:06
   

Kонкурси за над 400 нови директори на училища в цялата страна са обявили Регионалните управления към Министерството на образованието, съобщава Offnews. Това се случва дни след обнародването на нова наредба за провеждането на директорски конкурси в държавните и общинските детски градини и училища на министъра на образованието Николай Денков.

Кандидатите за директори ще държат писмен и устен изпит, преди да бъдат назначени. Сред изискванията към тях са магистърска диплома и петгодишен учителски стаж. Срокът за подаване на документи изтича на 8 август. 

Столичното регионално управление е обявило конкурс за нови директори на 31 от 216-те държавни и общински училища на територията на Столичната община.

В област Пловдив конкурсите са за 38 училища. От тях за град Пловдив са 14. В област Бургас се търсят директори на 29 училища, във Варна - на 22, в Стара Загора - на 32, в Благоевград - 22 училища, в Пазарджик - 20, във Велико Търново и Враца - по 16, в Сливен – 15 училища.

В Ямбол и областта конкурсите за директори са за девет учебни заведения – Средно училище „Св. Климент Охридски“ Ямбол, Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“ Ямбол, ПГ „Св. Климент Охридски“ Елхово, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ Елхово, НУ „Васил Левски“ - с. Завой, ОУ „Христо Ботев“ - с. Ботево, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - с. Бояджик, Обединено училище „Васил Левски“ - с. Тенево и Средно училище „Д-р Петър Берон“ - гр. Болярово.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!