Обратно към категорията

Тържествено откриване на учебната година в няколко български университета

Добавено на: 14.09.2020 07:50
Снимки: Pixabay.com
   

Университетът за национално и световно стопанство ще отбележи откриването на юбилейната си стотна учебна година с тържество в аула „Максима“, споделя БНР.

Сред официалните гости на церемонията ще са министърът на транспорта Росен Желязков и управителят на БНБ Димитър Радев, както и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски и председателят на Съвета на ректорите в България и ректор на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и Даниел Парушев, а също и председателят на Националното представителство на студентските съвети.

По време на тържеството ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров и министър Росен Желязков ще валидират юбилейна пощенска марка „100 години УНСС“.

В Стара Загора министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на откриването на академичната учебна година в Тракийския университет.

Заместник-министърът Карина Ангелиева ще открие учебната година в Аграрния университет в Пловдив, а във Висшето транспортно училище в София академичната учебна година ще открие заместник-министър Петър Николов.

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ днес ще открие новата си академична година. На церемонията ще присъстват само първокурсниците, а останалите студенти ще могат да я наблюдават онлайн.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!