Обратно към категорията

Ученици от Русе стават журналисти

Добавено на: 29.02.2020 11:00
   

Младежи от Английската гимназия „Гео Милев“ и от СУПНЕ „Фридрих Шилер“  в Русе ще подготвят журналистически материали и ще ги публикуват в сайта на платфoрмата на www teenstation.net. Прохождащите журналисти вече създадоха сами първото си видео и то беше публикувано на Фейсбук страницата на Tanstation

През този месец беше поставено началото на серия обучения по медийна грамотност в АЕГ "Гео Милев" в гр Русе. В рамките на един месец младежите ще минат през серия срещи с професионалисти от различни медии, ще учат практикувайки и създавайки медийно съдържание и ще се приобщят към Мрежата училищни медии Teen Station. В Мрежата вече участват над 25 гимназии от цяла България.

Първото от обученията беше с фокус върху дигиталната медийна грамотност при младежите,  развиването на серия умения свързани с работа с информация, разпознаване на фалшивите новини, безопасността ни в интернет. Обучението беше базирано на разработения с участието на младежи от екипа на Teen Station Наръчник "Правото ми не мнение. Създаване на съдържание за социалните медии". Наръчникът е разработен по проект с Уницеф и Асоциация на европейските журналисти".

В обучението се включиха 30 младежи на възраст между 15 и 19 години. Към учениците от английската гимназия се присъединиха и техни връстници от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ и те заедно работиха по теми, които ги вълнуват.

Проведоха се и много практически упражнения за създаване на съдържание за социални мрежи- от актуалните за младежите "мемета" до кратко видео за предпочитаната от тях платформа- Instagram.

Източник: dnews.bg


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!