Обратно към категорията

Ученици от Ямбол първенци в състезанието "Най-добър строител"

Добавено на: 22.04.2023 11:25
   

Ученици от градовете Ямбол, Бургас, Силистра и Стара Загора взеха първите места в петте категории на Националното ученическо състезание "Най-добър млад строител", което се проведе в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" в Бургас.

За първи път учебното заведение и морският град са домакини на Националното състезание "Най-добър млад строител", което се организира от Министерство на образованието и науката. В състезанието, което се проведе в Експозиционен център "Флора", участваха победителите от регионалните кръгове на състезанието. Това са общо 81 ученика от 16 града, като участващите отбори бяха общо 17. 

Участниците от Ямбол заеха две първи места. Едното е в индивидуалната категория "Мазилки, шпакловки и бояджийски работи", в която най-високо бе оценено представянето на Димитър Иванов Митрев от Ямбол, следван от Милица Миленова Николаева от Монтана и Дария Христова Георгиева от Русе. 

Другото първо място, завоювано от възпитаниците на професионалната гимназия в Ямбол  Николай Колев Ганчев, Денис Миленов Иванов и Дарина Василева Станчева, е в категорията "Геодезия", където те са следвани от своите връстници от гимназиите в Бургас и Пловдив. 

В другата индивидуална категория "Облицовки и настилки" първо място взе Мерт Мустафов Мустафов от Бургас, следван от Димитър Мирославов Марков от Варна и Тодор Александров Асенов от Хасково, съответно на второ и трето място.

Отборът, представил се най-добре в категория "Зидария", е от Стара Загора, като второто място е за Максим Тенев и Петър Митев от Ямбол, а третото - за Варна. В надпреварата за "Сухо строителство" пък най-високо е оценена работата на отбора от Силистра, следван от този от Пловдив и Стара Загора, съответно на второ и трето място. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!