Обратно към категорията

Унгария има за цел пълното приемане на България и Румъния в Шенген

Добавено на: 14.06.2024 07:48
   
Eврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че Унгария е поставила като един от приоритетите на председателството си приемането на България и Румъния по суша. Унгария поема ротационното председателство на ЕС от 1 юли:
"Силно съм убедена, защото съм в тесен контакт със страните членки и то от няколко години, че ще стигнем до решение тази година, като се надявам това да стане преди края на мандата ми, така че да съм част от това като отговарящ по въпроса комисар. Също така знам, че унгарското председателство е заложило като свой приоритет вдигането на сухопътните граници за България и Румъния. Така че да стискаме палци, силно съм убедена, че ще стане".
Мандатът на настоящата Еврокомисия вероятно ще приключи през ноември. Йохансон говори след края на Съвет "Правосъдие и вътрешни работи" в Люксембург.
Министърът на вътрешните работи на  Белгия Анелис Верлинден съобщи, че очакваната декларация за по-бързото приемане на двете страни в Шенген е отпаднала от дневния ред, защото, по думите ѝ, не е била имало готовност да бъде приета.
БНР

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!