Обратно към категорията

Уникален тренировъчен лагер за млади борци

Добавено на: 27.05.2023 10:47
   
Първи по рода си лагер за млади и талантливи борци “Тренирай с шампионите” организира Клуб по борба “Симеон Щерев-Левски”. Кампът се провежда от 26 до 28 май в залата по борба в Националнен спортен комплекс “Дианабад” в София. Мотор на тази уникална инициатива е бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 и световен шампион Радослав Великов, съобщават организаторите.
Петко Саракостов и Кристиян Данчев от СК”Борба и Самбо” гр. Ямбол и техният треньор Михаил Михов също се включиха в него.
Форумът бе открит вчера от президента на Българската федерация по борба Христо Маринов, а на него присъстваха и олимпийските шампиони Петър Киров, Георги Мърков, Валентин Райчев, Армен Назарян, бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев, световните и европейски шампиони Серафим Бързаков, Николай Гергов, Иво Ангелов и Михаил Ганев, Рахмат Сукра, както и дългогодишният международен съдия по борба Янчо Костадинов. 
В трите дни от лагера записаните ще участват в четири тренировъчни сесии, които ще бъдат водени от наставниците в клуб “Симеон Щерев-Левски”. На 28 май заниманието ще бъде с участието на състезатели от настоящия национален отбор на България, които се представиха на изключително ниво по време на Европейското първенство в Загреб, Хърватия. Освен това талантите ще проведат дълга беседа с двукратния олимпийски шампион и трикратен световен първенец в класическия стил Петър Киров, както и с доц. Рашо Макавеев, който е ръководител на катедра “Борба и джудо” в Национална спортна академия “Васил Левски”.
Желанието на Радослав Великов е чрез подобни лагери да се повиши качеството на борците още в ранна възраст, а срещите с българските шампиони да послужат за вдъхновение и мотивация. Кампът се организира с подкрепата на Български спортен тотализатор. 

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!