Обратно към категорията

Уникална изложба на полицейски фуражки и отличителни белези откриха в Бургас

Добавено на: 07.06.2021 15:31
   

Уникална изложба с над 100 полицейски и пожарникарски фуражки, шапки, отличителни елементи, десет униформи и над 500 макети на полицейски и противопожарни автомобили от цял свят бе открита днес в Културния дом на нефтохимика от Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов и инспектор Павлин Ковачев – председател на бургаската секция на Международната полицейска асоциация и главен организатор на експозицията.

Идеята за изложбата възникнала след разговори с доцент Людмил Георгиев – преподавател в Академията на МВР, Вероника Дойчинова – служител в Гранична полиция” и немския гражданин Щефан Емрих, чиято собственост е колекцията от макети на полицейски и противопожарни автомобили, автобуси и камиони, споделя Павлин Ковачев. В изключително богатата тематична експозиция едни от най-старите експонати са френска пожарникарска фуражка от 1936 г., както и каска от българската пожарна от 30-те години на миналия век. Според Павлин Ковачев в изложбата са представени държавите от целия Балкански полуостров, като присъстват шапки и фуражки от САЩ, Канада, Пакистан и Европа.

При официалното откриване старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОДМВР – Бургас поздрави инспектор Ковачев и останалите трима колекционери, като заяви, че подобно уникално хоби е добре да стане достояние на по-голям кръг хора. В тази връзка той оповести, че по случай празника на МВР – 5-ти юли уникалната изложба ще бъде представена пред бургазлии на станалото вече традиционно място за отбелязване празника на вътрешното ведомството – алеята към „Морско казино”.

Експозицията осъществена със съдействието на Регионален исторически музей – Бургас и Културен дом на нефтохимика, може да бъде разгледана до края на месец юли във фойето на Дом на НХК.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!