Обратно към категорията

Урсула фон дер Лайен представя Плана за възстановяване и устойчивост на България

Добавено на: 07.04.2022 07:51
   

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна в София по повод предстоящото представяне на оценката на Европейската комисия относно Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Това стана ясно от пост във Facebook на страницата на Министерския съвет.


Тя беше посрещната от ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов, и.д. и началникът на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков Лена Бориславова.

Националният план за възстановяване и устойчивост на България е на обща стойност повече от 13 млрд. лева, от които националното съфинансиране е в размер на около 2 млрд. лева. като средствата ще бъдат получени срещу реформи.

Планът има 4 основни стълба:

"Иновативна България"
"Зелена България"
"Свързана България"
"Справедлива България"


Най-голям е дялът на "Зелена България" - 41%. Предвидени са близо 2 милиада лева за саниране, над милиард за социално включване, 700 млн. лева за цифрова свързаност, 500 млн. лева за нови влакове и за градски железници, 350 млн. лева за модернизиране на лечебните заведения, 643 млн. лева за модернизиране на грижата за пенсионерите.

Очаква се страната да получи средствата в рамките на тази година.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!