Обратно към категорията

Ваксините за пенсионери безплатни само при личните лекари

Добавено на: 07.11.2019 10:31
   

Безплатните противогрипни ваксини все още се очакват от личните лекари в цялата страна. Надеждите са около средата на месеца най-сетне да започнат имунизациите.

Много от личните лекари отдавна започнаха да имунизират пациентите си, които просто си закупуват ваксините. Знаем обаче, че грипът се изкарва все по-тежко с напредването на годините. Така че акцентът сега е върху хората на възраст над 65 години, за което и разходът е проблем.

Държавата удвои количествата на ваксини т.г. В средата на ноември се очаква втората голяма доставка. Тогава и ще започне безплатното ваксиниране. Обаждайте се на личните си лекари.

Имунизацията с грипни ваксини /Ваксигрип Тетра, в опаковка от 10 броя/ е предвидено да се провежда през периода октомври – декември от общопрактикуващи лекари, сключили договори със здравната каса, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Ямбол.

Грипът се проявява във всички възрастови групи, от по-леки до тежки състояния и смърт. Най-висока е смъртността при хората над 65 г. като достига до 90 % от смъртните случаи, предимно при лица с придружаващи заболявания.

При здрави хора грипните ваксини може да предотвратят 70% до 90% от заболяванията от грип. При хората в напреднала възраст ваксината намалява тежкото протичане и усложнения до 60%, а смъртните случаи с 80%, напомнят от здравната инспекция.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!