Обратно към категорията

Великденските добавки започват да се изплащат на 26 април, а пенсиите на 7 май

Добавено на: 12.04.2024 16:06
   

Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева от 26 април. Това съобщиха от пресцентъра на осигурителния институт.  

Тогава ще са налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път. В ход е комуникация на института с "Български пощи" ЕАД за формиране на график, по който съответните пенсионери също да получат добавките си преди празниците.

Парламентът по-рано днес реши за пенсионерите под линията на бедност да има великденската добавка от 100 лева. Това стана с приетия на второ четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. Приетото решение засяга пенсионерите, които получават до 526 лева включително. Така добавки за Великден ще получат около 534 000 души, уточниха от НОИ.

Пенсиите през май ще се изплащат съгласно законодателството по стандартния график между 7 и 20 май. Изплащането им чрез пощенските станции ще започне на 7 май, вторник, и ще завърши на 20 май, понеделник. Преводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 май 2024 г., информираха още от института.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!