Обратно към категорията

Велики вторник: Да не заравяме таланта си в земята

Добавено на: 11.04.2023 07:58
Снимки: НЧ "Просвета 1927г." - с. Голямо Крушево, община Болярово
   

Вторият ден от Страстната седмица е в памет на второто идване на Исус. Освен това, хората трябва да помнят, че е важно да поддържат добро настроение.

Сред притчите, припомняни днес, днес, е тази за талантите: един господар раздал на подчинените си различни суми пари (талантът е значителна сума), за да ги стопанисват, докато той отсъства, припомня православният сайт Двери.бг. След време, когато си прибрал, господарят поискал сметка от тях. И се оказва, че едни са стопанисвали добре повереното богатство и спечелили
от това. Докато единият служител заровил таланта в земята и го върнал на господаря в същия размер, но бил наказан, защото не разработил таланта си, за да спечели за себе си и за собственика.
На всекиго от нас е даден от Бог някакъв талант, но не бива да заравяме таланта си в земята, както е направил ленивият човек. Талантът (и в преносния смисъл на думата) ни е даден за наша лична полза, но ще ни се поиска отчет. Затова нека се потрудим да дадем плод, посочват още от Двери.бг.

В българската домашна православна традиция всеки от дните на Страстната седмица се отбелязва по особен начин. Първите 3 дни (Велики понеделник, Велики вторник и Велика сряда) са отредени за разтребване вкъщи, като на рутинната дейност се придава и символично пречистващ характер – прави се за здраве.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!