Обратно към категорията

Вестникът на българите в Сърбия излезе отново

Добавено на: 19.09.2020 09:16
Снимки: Pixabay.com
   

След прекъсване от месец юли поради финансови проблеми, днес излезе новият 91-ви брой на единствения вестник на българите в Сърбия - "Ново братство", съобщиха от БНР.

"Ново братство“ излиза от 1959 г. два пъти месечно с малки прекъсвания през последните години. Вестникът се разпространява безплатно.

Редакторите и репортерите бяха на борсата през август, но за септември договорите им са подновени. "Ново братство" се печата в Ниш в тираж 1000 броя и се разпространява безплатно - в общините Босилеград, Цариброд, Бабушница, Сурдилица, като има заявки за доставка и в Суботица, където също живеят българи. Чете се и онлайн. 

Местна превозваческа фирма от Босилеград го доставя безплатно до града, където на ръка го разпространяват доброволци. В по-отдалечените райони има абонати на вестника, които си плащат пощенска такса за доставка по 600 динара годишно, т.е. по 10 лева. 

НС на българското малцинство в Сърбия осигурява основното финансиране на изданието, като през миналата година помогна и общината в Босилеград. Разчита се и на отделни спонсори.

Снимката е илюстративна.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!