Обратно към категорията

Виртуални карти са най-полезни срещу онлайн измамите според експерти

Добавено на: 29.07.2020 10:38
   
В София днес експерти ще обсъдят най-новите тенденции в областта на киберсигурността.
За най-новите видове измами, с които се атакуват фирмени и частни софтуери, разказа в "Преди всички" експертът по киберсигурност Любомир Тулев.
Най-новата атака е свързана с дигитален скиминг, съобщава БНР. Хакери заразяват уебсайта, от който потребителят пазарува. Вгражда се зловреден javascripr код, при който хакерът получава информация за потребителя, необходима за последващо пазаруване, без той дори да разбере. По този начин може да се източи картата, обясни Тулев. Той подчерта, че в такива случаи страда не само потребителят, но и бизнесът.

Как да сме сигурни, когато пазаруваме онлайн?

"Мога да препоръчам използването на т.нар виртуални кредитни или дебитни карти. Много от българските банки ги разработиха и са подходящи, особено за сайтове, в които не сме напълно сигурни в тяхната легитимност. Това е като предплатена карта при мобилния оператор. Идеята е, че там зареждаме толкова пари, колкото са ни нужни за въпросната покупка. Можем да "изгорим " само с конкретна сума. Това е начин да не бъдем ощетени в голяма степен, дори да бъде компрометиран този финансов инструмент."


Маркери: новите

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!