Обратно към категорията

Висш полицай с обвинение за пране на пари и укриване на културни ценности

Добавено на: 02.06.2021 09:02
Снимки: илюстративна
   

Специализирана прокуратура извърши действия по разследването по досъдебно производство срещу организирана престъпна група за държане и трафик на културно-исторически ценности и за изпиране на пари, събщиха от държавното обвинение.

С разрешение на съдия от Специализирания наказателен съд на 01.06.2021 г. са извършени претърсвания в имот и в служебния кабинет на действащ висш служител от Главна дирекция „Национална полиция“.

Полицейският служител Ангел Папалезов е привлечен като обвиняем за участие в организираната престъпна група, създадена с користна цел за извършване на престъпления по чл.287а, чл.278 и чл.253 от НК - престъпление по чл. 321, ал.3 от НК, съобщават още от държавното обвинение. Цитираните членове са за заблуда на орган на съдебната власт чрез подправени технически записи или неправомерно използване на информацията, придобита със специални разузнавателни средства; укриване на културни ценности и пране на пари. Максималното наказание за длъжностно лице, което участва или ръководи такава група е затвор до 15 години, съгласно Наказателния кодекс. 

За Папалезов се твърди, че е близък до Васил Божков.

Разследването по досъдебното производство на Специализирана прокуратура продължава.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!