Обратно към категорията

Включват и членовете на СИК и РИК във ваксинационния план

Добавено на: 03.02.2021 08:13
   

Промяна в националния план за ваксиниране срещу Covid-19 внася за одобрение от правителството министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов. Целта е приоритетно да бъдат ваксинирани по желание членовете на изборната администрация.

Промяната във фазите на ваксинирането е свързана с желанието да се осигури защита на около 80 000 души, които ще бъдат пряко ангажирани с подготовката и провеждането на парламентарните избори, обясни министър Ангелов.

"Това са членовете на секционните избирателни комисии, на мобилните комисии, на РИК, на ЦИК. Ше осигурим необходимите ваксини", каза министърът.

Служители на Министерството на външните работи, които ще участват в избирателни комисии зад граница, също ще бъдат включени в групата, а болниците на ВМА в страната са готови да ваксинират приоритетните групи.

Очаква се също така да бъде одобрена план-сметката за изборите, като ЦИК вече предложи да се завишат възнагражденията на членовете на избирателните комисии заради Covid риска.

Министрите ще одобрят средства за покриване на щетите от последните наводнения в страната и трябва да се произнесат по искането на концесионера на летищата в Бургас и Варна за изменение и допълнение на концесионните договори, сключени през 2006.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!