Обратно към категорията

ВКС върна за ново разгреждане делото за опит на убийство на таксиметров шофьор от Ямбол

Добавено на: 02.03.2021 09:35
Снимки: архив
   

Делото срещу нападателите на таксиметров шофьор от Ямбол се връща отново в Бургаския апелативен съд. Такова решение е издал състав на Върховния касационен съд на 1 март, научи 999. Самото решение все още не е публикувано на сайта на съда.

Делото във Върховния касационен съд бе образувано по жалба на осъдените от Окръжния и от Апелативния съд за опит за убийство на таксиметровия шофьор Апостол Вълчев. Симеон Милков последно получи 16 години затвор, а Костадин Стоянов – 4,5 г., тъй като е бил непълнолетен към датата на престъплението.

Делото приключи във Върховния касационен съд на 25 септември 2020 г. Повече от 5 месеца по-късно съдебният състав излезе с решение, че делото се връща за ново разглеждане от Бургаския апелативен съд.

Припомняме, че в края на 2017 през нощта Апостол е повикан на адрес в близост до село Дражево. Отзовава се и при товарене багажа на единия от двамата, Апостол е прострелян няколко пъти в гръб. Въпреки тежките наранявания шофьорът успява да подкара автомобила и да подаде сигнал за помощ. След като делото влезе в съда последваха множество протести на таксиметрови шофьори в цялата страна.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!