Обратно към категорията

Военни се включиха в акцията за изчезналите баща и син в Централен Балкан

Добавено на: 09.02.2020 09:56
   

Поредният ден от издирвателната акция на бащата и сина от Стара Загора започна призори. Към спасителите днес се включиха и военни от 61 Стрямска механизирана бригада в Карлово.

Рано тази сутрин към планината потегли малка група от спасители и обучени кучета, заедно с военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Снощи е решено и военните да се включат в акцията, като те осигуряват и безпилотен летателен апарат, каза бригаден генерал Деян Дешев.

Ако и в днешния четвърти ден издирването се окаже безуспешно, акцията ще бъде прекратена, обяви снощи за "По света и у нас" ръководителят на спасителната операция Емил Нешев.

Последната надежда за откриване на двамата изчезнали старозагорци е в малък и труднопроходим терен в коритото на река Тунджа в ниската част на планината.

Във вчерашния пиков ден на акцията се включиха над 50 спасители, заедно с подготвени за издирване кучета, беше използвана и въздушна техника, но издирването остана без резултат.

Преди това, в петък, беше открит челник близо до заслон Бункера, това остава единствения знак, който донякъде оказва приблизителен периметър, в който да се съсредоточат издирващите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!