Обратно към категорията

Военният министър: Българската армия е в постоянна бойна готовност

Добавено на: 23.09.2022 14:13
   

“Българската армия е в постоянна бойна готовност. Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната”, заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов във връзка с обявената частична мобилизация в Русия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

Както е известно, на 21 септември руският президент Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия.

Министър Стоянов изтъкна, че мобилизацията от руска страна носи риск за националната сигурност, но подчерта, че заплаха от пряко въвличане на България в конфликта засега няма.

“Това се получава, не само благодарение на засиленото присъствие на Българската армия. Разбира се и Гранична полиция е там, с тях работим съвместно по границата. Трябва да отбележим и усиленото присъствие на турската жандармерия, която оказва помощ за намаляване на натиска по нашата граница. Благодарение на тяхното съдействие натискът в момента не е чак толкова голям”, допълни той, цитиран от пресцентъра на МО.

По-рано днес стана известно, че частично бедствено положение заради мигрантския натиск е обявено в общините Свиленград и Тополовград. Със заповед на областния управител на Хасково Минко Ангелов частичното бедствено положение е в от 12:00 часа по обяд до същия час на 29 септември.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!