Обратно към категорията

Временна комисия ще проучи фактите около протеста срещу БФС на 16 ноември

Добавено на: 24.11.2023 11:54
   

Със 123 гласа „за“, 28 – „против“ и  31 – „въздържал се“, парламентът гласува да бъде създадена временна комисия, която да проучи фактите и обстоятелствата по организацията, подготовката и опазването на обществения ред във връзка заявения мирен протест срещу ръководството на БФС на 16 ноември т.г., както за употребата на физическа сила и помощни средства от служители на МВР по време на провеждането му.

Това е общ проект, предложен от председателя на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Временният орган е от 18 членове, по трима от всяка парламентарна група и срок на работа един месец. Той ще трябва да изготви доклад и да предложи законодателни промени, ако се налагат. Комисията ще трябва да установи също спазени ли са изискванията на закона за МВР, закона за събранията, митингите и манифестациите, както и правилника и инструкциите на МВР по прилагането му.

Атанас Атанасов, съпредседател на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) бе избран за председател на временната комисия, след прегласуване, със 129 гласа „за“, 36 – против и 26 – „въздържал се“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!