Обратно към категорията

Все повече старозагорски деца изучават религия, преподаватели споделят добрите практики

Добавено на: 11.02.2020 13:04
   

Добрите практики в работата на групите по православно християнство в училищата и детските градини в Старозагорско, ще бъдат представени на областен форум.

Той е под мотото „Хуманизъм и вяра“ и ще се проведе на 12 февруари от 11:00 часа в IV ОУ „Кирил Христов“. Поканени за участие са преподаватели и ръководства на старозагорските детски градини No 7 „Светулка“, No 23 “Кипарис“, No 55 „Незабравка“, Nо 58 „Звездица“, IV ОУ „Кирил Христов“ и XII ОУ „Стефан Караджа“ и ОДК „Св. Иван Рилски“, град Казанлък.

Миналата учебна година децата, които са изучавали „Религия“ в Стара Загора са били 60. Тази учебна година броят им е 110, всички от начална степен на обучение.

През месец март, отново в Стара Загора, ще се проведе вторият етап от инициативата на Министерство на образованието и науката. В него, освен домакините, ще участват преподаватели с добри практики от областите Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково и Кърджали.

Националната конференция под надслов „Хуманизъм и вяра“ ще се проведе на 10 април. Участниците в областните представяния са ръководителите на всички групи по православно християнство, разпределени по определени критерии в един или повече дни, експерти от съответното регионално управление на образованието и представители на съответната епархия.

Регионалното управление на образованието ще определи жури, което да оцени представените добри практики и да номинира до една практика от група в детска градина; начален етап; прогимназиален етап; гимназиален етап. С благословениeто на Старозагорския митрополит Киприан, в състава на журито ще участват свещениците Йордан Карагеоргиев, Цветан Иванов и Иван Генов.

Номинираните практики ще бъдат представени на регионални конференции.

Източник: dariknews.bg


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!