Обратно към категорията

Всеки желаещ да се ваксинира срещу COVID-19, може да заяви това пред личния си лекар

Добавено на: 29.01.2021 07:32
   

Стартира записването на желаещи за ваксинация. Всички, които желаят да бъдат имунизирани срещу COVID-19, трябва да заявят това пред личните си лекари, съобщават от пресцентъра на БЛС, цитирани от Нова.

Записването за безплатното и доброволно имунизиране може да бъде осъществено по телефона или при лично посещение при общопрактикуващия лекар. Списъците ще бъдат непрекъснато допълвани с актуална информация. Така медиците ще разполагат с данни, за да могат максимално адекватно и своевременно да информират и имунизират желаещите, когато ваксините бъдат доставени. 

Очакванията са до края на февруари да започне четвъртата фаза от Националния ваксинационен план, която е част от масовата ваксинация.

Държавата ще заплаща по 10 лева за поставянето на всяка доза от двустепенните ваксини срещу COVID-19. Финансовите параметри бяха договорени в края на миналата година. Парите ще се изплащат на личните лекари, работещите в Диагностично-консултативните центрове, лекарите в лечебните заведения, лекарите в изнесените и мобилните ваксинационни центрове, медиците в Регионалните здравни инспекции. Заплащането ще става след вписването на ваксинацията в електронен регистър.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!