Обратно към категорията

Втори ден от Годишната среща на местните власти в Албена

Добавено на: 24.10.2022 07:24
   

Във ваканционно селище "Албена" продължава Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. От 9:30 часа на четири локации започват паралелни дискусионни форуми.

В зала "Скай/Уинд" в хотел "Парадайс Блу" участниците ще коментират ролята на местните ресурси във формирането на специфичния икономически профил на общините. Своя опит ще споделят кметове от България и Норвегия. В зала "Сий" ще бъдат обсъдени предизвикателствата при управлението на отпадъци - насърчаване на рециклирането, редуциране на депонираните отпадъци, системи за разделно събиране. Участниците ще дискутират ролята на общините и държавата в изготвянето на стратегия за преход към кръгова икономика и използването на геотермална и фотоволтаична енергия с цел намаляване на разходите. Очаква се в срещата да се включи служебният заместник-министър на околната среда и водите Ренета Колева.

В хотел "Фламинго Гранд", зала "Гранд Хол" ще се обсъждат последиците от ковид пандемията и кризата с цените на тока и горивата в обществения транспорт. Ще бъдат разгледани възможностите за ускорено прилагане на иновации и внедряване на модерни технологии в управлението на градската мобилност. В зала "Ара" ще се състои форум "Интелигентни решения за българските общини" за успешни партньорства между бизнеса и общините по отношение на енергийната ефективност и независимост, умните градове и системите за сигурност.

В 14:30 часа в зала "Перуника" ще бъде открита тържествена сесия, посветена на 140-ата годишнина от приемането на първия Закон за общините и градското управление. Очаква се в нея да се включи вицепрезидентът Илияна Йотова. В края на сесията ще бъдат връчени Годишните награди на Националното сдружение на общините в Република България.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!