Обратно към категорията

Възможно е удължаване на извънредните мерки в страната

Добавено на: 09.06.2020 12:22
   

Заради усложнената ситуация в Доспат, Сърница и Сливен ще поискам удължаване на извънредната епидемична обстановка в страната. Това обяви в Пловдив главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той уточни, че извънредните мерки по държавната граница трябва да останат заради драстичното повишаване на броя на заразените с COVID-19 от последните две денонощия.

Доц. Кунчев ще поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка с поне още месец. Според него обаче, няма нужда от блокада на населени места, нито от повторно въвеждане на задължително носене на маски на открити места. 

"Дали ще е месец или по-малко, според мен при тази ситуация е добре това да стане. Защото по закон нещата са така устроени, че ако тя отпадне ние нямаме основание да налагаме и граничните мерки", каза Ангел Кунчев.

Доц. Кунчев потвърди, че работници в предприятието за детски играчки в Доспат са опитвали да прикрият  симптомите си от страх да не загубят работата си. 

Ситуацията в Доспат е усложнена. Затова са необходими общи мерки, които да се провеждат едновременно във всички общини. По този повод в момента в Пловдив главният здравен инспектор Ангел Кунчев събра на среща епидемиолозите от Смолян, Пазарджик и Благоевград и кметовете от региона.

По думите му засега няма причина да очакваме втора вълна на заразата, тъй като огнищата все още са дифузни. Той се надява новите мерки да пресекат разрастването на епидемията.

Offnews.bg


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!