Обратно към категорията

Юли, август и септември са най-опасни и с най-голям брой инциденти на пътя

Добавено на: 21.08.2022 08:28
Снимки: БГНЕС
   

Статистически, месеците юли, август и септември са най-опасни и с най-голям брой инциденти на пътя. Една от причините за това е големия интензивен трафик, обясни Росен Рапчев от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

"Много от гражданите, които предприемат пътувания, бързат да стигнат по-бързо с пет минути, което същевременно повишава риска при придвижването на това пътно превозно средство. Искам да ви кажа, че с тези пет минути може да спасите човешки живот, ако се движите и спазвате правилата. Най-честата причина за тежките инциденти през този период това е неправилното изпреварване и извършване на маневри. Да всички казват, че несъобразената скорост е проблем, но това е наистина така, защото гражданите трябва да се съобразяват с околната среда и с всичките метеорологични условия, особено с интензивността на движението. и трябва да избират скорост, с която да могат да реагират на всяка изненадващо появила се ситуация. За съжаление, много от тези инциденти са със самокатострофирали автомобили, които самостоятелно напускат пътното платно и реализират тежки инциденти в крайпътното пространство", заяви Росен Рапчев от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Над 9000 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата . Операцията продължава и в момента на територията на цялата страна.

От петък от МВР започнаха и линеен контрол по пътищата за спазване на закона за движение по основните пътни направления като мярка за противодействие на  пътния травматизъм.

Източник: БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!