Обратно към категорията

За 2023 г. 73,6% от участниците в изследване са си обещали, че ще казват по-често „Обичам те“

Добавено на: 14.02.2023 12:33
   

За новата 2023 г. 73,6% от участниците в независим сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“ са си обещали, че ще казват по-често „Обичам те“, 10,3% по-скоро няма да го правят, а останалите се колебаят в отговора си. 

Изследването е проведено „лице в лице“ с таблети, между 12-и и 20 януари 2023 г., сред 808 пълнолетни българи. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Абсолютната максимална грешка е ±3,5% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на около 54 хиляди души.

Агенцията провери какво си обещават българите на прага на 2023 г., като отправи за втори път въпросите, които са зададени и преди три години.

Повече време за близките си хора през 2023 г. ще отделят 89,8% от българите, 5,6% по-скоро не възнамеряват да го правят, а останалите се колебаят. Независимо от това с кого ще прекарват повече време – 81,8% си обещават повече усмивки и това е почти толкова, колкото и преди три години, сочат данните на „Галъп“. По-склони да си обещаят усмивки и романтика се оказват по-младите сред респондентите. 

Малко по-плахи се оказват очакванията за сбъдването на мечтите в сравнение с началото на 2020 г. – на прага на 2023 г. сбъдване на поне една мечта си обещават 68,5%, а преди три години готови за сбъдване на мечти са били – 73,1%. Кризисните времена у нас като че ли разколебават и упованието в бъдещето и в себе си.

Общо 61,2% ще ограничат, поне на думи, вредните си навици, докато през 2020 г. готови да си наложат самодисциплина са били 69,2% от участвалите в проучването. Ограниченията, оказва се, са по-присъщи за хора на по-зряла възраст и с по-висок образователен статус. Независимо дали класират харченето към вредните си навици, 47,7% си обещават да харчат по-малко от обикновено. Преди три години обаче са били с няколко пункта повече.

В благотворителна инициатива казват, че ще участват 51,1%, а 56,2% – че ще засадят дърво. И по двете обещания през 2020 г. хората у нас са били доста по-ентусиазирани – с по над 10 пункта повече. Намаляването на ентусиазма да си полезен на обществото вероятно също е част и от усещането за постоянна криза у нас, посочват от „Галъп“.  

Според данните няма голям ентусиазъм и за осиновяване на бездомно животно, това си обещават 29%, както и за четене на книга – 44,5%.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!