Обратно към категорията

За 21-ви път "Българската Коледа" дарява надежда на деца в беда

Добавено на: 25.12.2023 09:46
   

Тази вечер ще се проведе традиционният благотворителен спектакъл "Българската Коледа" под патронажа на президента Румен Радев и неговата съпруга. Инициативата се провежда за 21-ва поредна година. Кампанията е под наслов „Дари надежда на дете в беда“ и е в подкрепа на детската хирургия. Концертът започва в 20 часа в Народния театър "Иван Вазов" и ще бъде излъчен пряко в ефира на Българското национално радио и Българската национала телевизия. 

Целта и тази година е да подпомогне лечението на стотици български деца, както и да осигури високотехнологична апаратура за детски отделения и клиники в страната.

За 21-ва поредна година в празничната вечер на Рождество Христово музиканти и артисти подкрепят с участието си благотворителната инициатива в помощ на децата в беда. В края на ноември президентът Румен Радев обяви началото на 21-вото издание на „Българската Коледа“, което е в подкрепа на детската хирургия. Целта на кампанията е да помогне за навременното диагностициране, лечение и рехабилитация на децата, които имат нужда от хирургично лечение: 

"Българската Коледа", нека е ясно, не изземва и не ограничава отговорността на държавата, но с течение на годините тя превърна в морален еталон и в един коректив на институциите. Защото ясно доказа, че може да се постига много повече с много по-малко средства", заяви държавният глава.

И тази година в благотворителния концерт на сцената на Народния театър "Иван Вазов" се включват обичани български музиканти и артисти. 

Двадесетото издание на инициативата през 2023 година беше в подкрепа на децата с редки генетични заболявания и разполагаше с бюджет от 3 милиона и 530 хиляди лева. "Българската Коледа" осигури високотехнологична апаратура за диагностика и лечение на 26 болници в страната. 

"586 деца получиха ценна помощ за диагностика и лечение, скъпоструващи медикаменти и последваща рехабилитация", посочи Радев.

Тази вечер зрителите на празничния концерт могат да подкрепят каузата на децата в беда като изпратят SMS на номер 1117. Информация за "Българската Коледа", както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!