Обратно към категорията

За 4 месеца: МВР хвана над 1700 души, шофирали след употреба на наркотици

Добавено на: 02.11.2022 13:22
   

За малко повече от три месеца полицията е установила 1709 души, които са шофирали след употреба на наркотици, съобщаваминистърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в отговор на депутатски въпрос, цитиран от БГНЕС.

От началото на месец юли се провежда безсрочна специализирана полицейска операция на територията на цялата странас акцент върху шофирането в нетрезво състояние. Ежедневно се проверяват 9000 превозни средства и 10 000 лица

От 7 юли до края на октомври са проверени близо един милион автомобила и 1.271милиона души. Съставени са 77 914 акта.

Полицейската акция започна след обвиненията към МВР, че покровителства потенциални убийци на пътя. На 5 юли през нощта Георги Семерджиев мина с джипа си със скорост от 166 км/ч по централния столичен булевард “Черни връх“ пред да загуби контрол и да убие двама души.

Според  съда има достатъчно доказателства не само за тежката катастрофа, а и за държането на наркотици и ползването на фалшиви номера за автомобил.

“Установени са 1709 водачи, управлявали МПС след употреба на наркотични вещества и/или техни аналози и 796 лица, които са отказали да бъдат тествани“, заявява министър Демерджиев.

Според министъра наблюдаваният резултат за този кратък период дава основание да се очаква подобряване на пътнотранспортната обстановка, намаление на този вид нарушения и пътнотранспортни произшествия.

“За установяване на положителна тенденция в тази насока ще продължи прилагането на интензивен контрол наспазване правилата за движение и провеждането на активна превантивна дейност“, обещава вътрешният министър.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!