Обратно към категорията

За пътната безопасност на първокласниците в страната

Добавено на: 14.09.2023 10:23
   

Всеки първокласник в страната ще получи специален подарък, посветен на пътната безопасност, подготвен от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, информират от институцията.

В него има послания по безопасност на движението за най-малките ученици. Със съдействието на Министерството на образованието и науката разработката ще бъде разпространена в училищата в цялата страна.

Под формата на комикс на тема “Винаги избирам безопасния път до училище!“ са представени различни ситуации на пътя, на които трябва да обръщат внимание децата още от ранна възраст. Достъпните и интересни илюстрации целят да привлекат вниманието на учениците към правилното пресичане и колко е важно винаги да се оглеждаме преди това, както и към правилата при каране на велосипед и при возене в автомобил.

Повишаването на знанията на децата за правилата за движение по пътищата и формирането на култура за безопасно движение по пътищата е приоритет в работата на институциите, отбелязват от агенцията.

Наред с проекти насочени към повишаване вниманието и знанието на децата как да се държат на пътя, предстои да бъде създадена Национална програма за развитие на обучението по безопасност на движението по пътищата. По нея работят от МОН и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Очаква се тя да започне да действа още през следващата година. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!