Обратно към категорията

Забраната за тирове по основните пътища се завръща, но частично

Добавено на: 02.03.2023 08:25
   

След пауза от повече от две години Агенция "Пътна инфраструктура" отново започва да въвежда забраните за движение на камиони с обща маса над 12 тона в дните и часовете, в които се очаква сериозен трафик. Заради трите почивни дни около националния празник Трети март такъв се очаква днес и утре.

Това е и причината да се забрани движението на тирове по магистралата "Тракия" между 5-и и 23-и километър. Ограничението е в сила от 12.00 до 19.00 ч. на 2 март и от 08.00 до 14.00 ч. на 3 март.

От съобщението на АПИ се разбира, че това е по-скоро изключение, отколкото практика. В участъка, където ще важи ограничението, има мостовото съоръжение, което се нуждае от авариен ремонт и се използва само изпреварващата лента. Това създава условия за задръствания, което и налага ограничението.

За часовете на забраната за тежкотоварния трафик е осигурен обходен маршрут по първокласния път София - Пловдив. Моторните превозни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-и км в посока Бургас по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на магистралата през пътен възел "Вакарел" - при 23-и км на магистрала "Тракия".

Преди епидемията от COVID-19 имаше забрани за движение на тировете по всички магистрали и част от първокласните пътища в дните и часовете с очакван сериозен трафик. Те обаче бяха отменени, за да се осигурят т.нар. зелени коридори за преминаване през страната с цел намаляване на рисковете от разпространение на болестта.

През май АПИ предложи движение на камиони с обща маса над 12 това по най-натоварените участъци от автомагистралите "Тракия", "Струма" и "Марица", както и по пътищата Благоевград - Кресна, Русе - Бяла и Варна до Бургас да се забрани в дните с очакван силен трафик през целия летен сезон. Това обаче не беше прието.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!