Обратно към категорията

Забраняват влизането у нас на чужденци от 16 държави

Добавено на: 17.03.2020 08:30
   

Здравният министър Кирил Ананиев актуализира заповедта си, с която временно се забранява влизането в България на лица от 16 държави заради разпространението на COVID-19.

Тя се отнася за пътници, пристигащи у нас от Китай, Иран, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка, Испания, Италия, Южна Корея, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Великобритания и Северна Ирландия. Забраната влиза в сила в 00.00 часа на 18 март.

Изключени от нея са българските граждани, членовете на техните семейства, както и лицата със статут на постоянно и продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства.

Късно снощи българското Външно министерство разпространи нова информация за ограниченията в придвижването в Европа и по света.

Канада затвори вчера границите си за всички чуждестранни граждани с изключение тези от Съединените щати.

Русия ще ограничи достъпа на чужденци от утре.

В Германия се затварят повечето магазини и се въвежда забрана за събиране на места за вероизповедание. Нощувки в страната няма да бъдат разрешени за туристически цели.

Швейцария от днес е в извънредно положение – влизането е разрешено само на швейцарски граждани.

Беларус: Затворени са границите на Беларус с Полша, Украйна, Литва и Русия. Очаква се от 17 март 2020 г. границата с Латвия също да бъде затворена. Националната авиокомпания "Белавиа" е отменила полетите си до 25 държави.

Узбекистан: От 16 март Узбекистан затвори всички пътнически авиационни и автомобилни връзки. Железопътните пътнически връзки ще бъдат затворени след три дни. Забрана има за влизане на чуждестранни граждани в страната. Няма забрана за напускане на чуждестранни граждани, намиращи се в Узбекистан.

Република Корея: Правителство взе решение от 16 март, понеделник, да въведе специални процедури и по-стриктни гранични проверки за чужди (за всички видове паспорти) и южнокорейски граждани, които са посетили Европа през предходните 14 дни преди влизане на южнокорейска територия. Подчертава се, че това не са рестрикции за влизане в страната. Мерките ще включват специални коридори за пристигащите, проверка на температурата, попълване на информационна карта с координати за контакт в страната, качване на специална апликация за самодиагностика на телефона и подаване на информация за здравословното състояние до компетентните власти в продължение на 14 дни.

Саудитска Арабия: На всички пристигнали в кралството след 13 март се налага двуседмична домашна изолация.

Индия: обяви за невалидни всички издадени визи, считано от 13 март 2020 г. до 15 април 2020 г. Чуждите граждани, който възнамеряват да пътуват до Индия по основателна причина, могат да се свържат с най-близката индийска мисия. Визите на всички чужденци, които вече са в Индия, остават валидни.

Малдиви: Всички туристически екскурзии се спират до второ нареждане. Забраняват се всякакви пътувания от курорти до обитавани острови и обратно за 14 дни. Чужденците, които вече са в хотели и къщи за гости, могат да останат до приключване на срока на резервацията им.

Шри Ланка: От 14 март 2020 г. страната спря предоставянето на визи при пристигане в страната до второ нареждане.

Бангладеш: МВнР на страната информира, че всички пътници от Европа, без Великобритания няма да бъдат допускани до територията на Бангладеш.

Малайзия: С цел възпиране на разпространението на новия коронавирус всички международни срещи, спортни, социални и религиозни събития ще бъдат отменени или отложени след началото на април


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!