Обратно към категорията

Задължително предучилищно образование и за 4-годишните

Добавено на: 16.12.2019 16:01
   

Предучилищното образование да стане задължително и за 4-годишните деца от следващата година - такава законодателно предложение вече се подготвя, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

„Ще вземем разумно решение, но общото правило ще бъде учебната 2020-2021 г., вероятно с изключение. Големите общини, дори в София, в голяма степен са преодолели недостига на места  в детски градини, знаете, има голям недостиг на места в яслените групи“, каза той.

Представители на институциите, които отговарят за връщането на деца в училище, през следващите 2 месеца ще посетят домовете на всички деца на 5- и на 6-годишна възраст, които не посещават задължителните предучилищни групи.

„Виждаме понижение на обхвата на шестгодишните, което за нас е необяснимо и общо децата на пет и  на шест години, които не са обхванати са около 13 500. Така че, ще мобилизираме усилията за връщане на всички деца в предучилищна възраст“, каза министър Вълчев.

Институциите отчетоха, че от началото на учебната година още 6 хиляди деца, които са били извън образователната система, са върнати в клас.
БНР


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!