Обратно към категорията

Задържаха нападателя на лекарите в "Св. Анна"

Добавено на: 29.11.2019 14:11
   

Задържаха мъжа, за който се предполага, че е вилнелият в столичната болница „Св. Анна”. Той е на 50 години и се казва Здравко Инджов. След нападението той успя да избяга и беше обявен за общодържавно издирване, съобщи NOVA.

Издирваният пациент дошъл сам пред лечебното заведение. Обясни, че е бивш полицай и твърди, че не е посягал на никого. Казва, че сестрите не му давали да пуши в отделението. Според него една от тях се е свила сама в ъгъл на стаята, без той да я е удрял.

Екшънът се разиграл в нощта срещу петък в болница „Св. Анна“. Подивелият пациент започнал да беснее в коридора на Първо отделение на Клиника по хирургия. Удрял, блъскал, душил и обиждал лекари и сестри, оплакаха се от лечебното заведение.

Пациентът размахвал белезници и заплашвал с арест. Счупил и вратата на клиниката.  


Преди да извърши нападението над медиците той сложил на охранителните камери гумени ръкавици, с цел да предотврати видеозаснемането. 

Здравният министър Кирил Ананиев остро осъди поредната агресия над лекари и обеща, че неговият екип ще съдейства напълно на прокуратурата по случая в Окръжна болница в София.

„Не приемам и осъждам всякакви такива форми на насилие над медицинския персонал в нашата страна. Върху жената е оказано и физическо, и психическо насилие. Очаквам всеки момент и директора на „Света Анна“ да ми изпрати доклада и моментално ще го изпратя на главния прокурор. Ние имаме споразумение с главната прокуратура за съвместни действия в такива моменти, като аз и моят екип ще окажем пълно съдействие. Това се случва, поне през моя мандат, доста пъти, и не мога да разбера какви са тези хора, които вършат тези деяния“, коментира министър Ананиев.

Той разкри, че се предвижда като превантивна мярка срещу такива случаи на агресия да се постави видеонаблюдение в болничните заведения, които са в най-голям риск.

„Мислим с бюджета за следващата година да направим една програма и да видим къде е най-належащо да се сложат тези камери. За 1 година на толкова много болници няма как да се сложат, но където е най-наложително, ще сложим и ще осигурим паричен ресурс“, обеща министърът.

Снимкла: бТВ


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!