34 нелегални мигранти за последните 10 часа са задържани край Казанлък, а край Шумен от вчера до днес са арестувани 16.

20 души, опитали да избягат от органите на реда, са заловени тази сутрин край Павел баня, съобщава БНТ. 14 от мигрантите са задържани край Мъглиж снощи. Те са били натъпкани в автомобил с холандска регистрация.

Шофьорът е задържан за разпит. И в двете групи има по едно непълнолетно лице. Всички казват, че са сирийски граждани, но нямат в себе си документи за самоличност. Те ще бъдат настанени в специализиран център.

Арестите край Шумен пък са станали след като снощи на телефон 112 е получен сигнал, че между шуменския квартал "Дивдядово" и село Хан Крум, на главния път Силистра-Шумен-Ямбол, са забелязани група мъже с раници, криещи се в храстите. Насочените към мястото полицейски екипи установили 13 мъже, чужди граждани, без документи за самоличност. Малко по-късно, близо до същото място са намерени още трима мъже, също без документи за самоличност. По техни данни били мигранти от Афганистан.

Образувани са бързи производства и предстои арестуваните да бъдат задържани с прокурорско постановление за 24 часа, съобщават от полицията в Шумен.