Обратно към категорията

Задържаха за 72 часа молдованин за контрабанда

Добавено на: 26.11.2021 15:12
   

Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа молдовския гражданин Д.М. Той е обвинен за това, че противозаконно пренесъл през границата на страната стоки за търговски цели в големи размери - билкови сексуални стимуланти и хранителни продукти. Престъплението е осъществено на 23.11.2021 г. на ГКПП-Лесово, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. „д“ от НК.

Стоковата контрабанда е открита благодарение на отличните действия на митническите служители, работещи на граничния пункт.

По време на разследването е установено, че общата стойност на контрабандните стоки възлиза на 165 699 лева. Те са били поставени в товарен автомобил, управляван от обвиняемия, който идва от Турция.

Д.М. е декларирал, че превозва групажна стока от Турция за Русия. Митническите служители селектират превозното средство за щателна митническа проверка, при която между декларираните стоки са открити недекларирани 7 825 опаковки паста в две разновидности, като и двата продукта представляват сексуални билкови стимуланти. В товара са открити също и недекларирани 5100 опаковки орехова паста, както и 700 броя продукт от пчелен мед.

Недекларираните общо 13 625 опаковки с контрабандно пренасяни продукти са иззети.

Окръжна прокуратура-Ямбол внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!