Обратно към категорията

Закриват инфекциозното отделение в добричката болница

Добавено на: 06.06.2020 09:20
   

Инфекциозното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич от днес няма да работи, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова. В края на месеца то ще бъде закрито, заради липса на специалисти. Досегашният завеждащ отделението д-р Венета Йовева е подала заявление за напускане, което изтича в края на месеца. Чисто административно от тогава ще бъде закрито и отделението. Тя обаче излиза в отпуск от днес, затова първият за седмицата пациент вече е пренасочен във Варна.
Основните притеснения на д-р Ангелова са свързани не толкова с епидемичната обстановка, колкото с предстоящия летен сезон. Евентуални пациенти с Ковид 19 могат да бъдат лекувани и от интернисти, но за острите ентероколити, хепатити и други заразни болести, са необходими специално подготвени кадри, коментира тя с оглед и на туристите, които се очаква да посетят региона.
Д-р Венета Йовева сподели, че проблемите в отделението са от 2 години, заради нежеланието на ръководството на болницата да задържи специалистите и след напускането на колежката й д-р Еми Кателиева от 1 април е била принудена да работи сама.
От лекарската гилдия в града остро осъдиха закриването на отделението по време на пандемия от Ковид 19. Общопрактикуващи лекари споделиха притесненията си, че се налага пациенти да пътуват до съседните области, за да бъдат хоспитализирани. Особено при децата, при които един ентероколит се развива изключително бързо, няколко часа закъснение е сериозен проблем, споделиха те. Директорът на РЗИ пък е притеснена, че когато се налага пациент да пътува, трудно ще бъдат овладени летните зарази.

БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!