Обратно към категорията

Започна първият виртуално-реален крос у нас

Добавено на: 25.04.2020 08:45
   

Стартът на първото виртуално-реално състезание по бягане в условията на извънредно положение в България бе даден тази сутрин в 6 часа. Според правилата на виртуалния великденски крос всеки бяга сам 5 километра на избрано от него място, записва бягането с приложение за телефон, след което изпраща записа на организаторите от клуб "Зелена стъпка", които правят общо класиране.
От 6 до 22 часа всеки може да бяга в жилището си, в двора или навън в населени места или извън тях, при строго спазване на законите и противоепидемичните мерки (включително носене на маска на обществени места и забрана за паркове и градски градини). Може да се участва от всяка точка на света, като е задължително да се спазват правилата, важащи в съответната държава или населено място. Има отделна категория и за бягащи на тренажор (пътека за бягане). Всеки участник бяга сам или най-много с още един член на домакинството си. Участници, които не спазват правилата, биха могли да бъдат санкционирани от властите, а организаторите могат да ги изключат от класирането, ако преценят, че с поведението си те са създали опасност за себе си или за другиго или дали лош пример.
Регистрацията се прави на сайта razgrad.run 

Регистрацията приключва на 25.04.2020 в 21:45 часа. Регистрация е възможна и по време на самото събитие.

Участието е напълно безплатно, но който желае, би могъл да направи дарение в подкрепа на организации и доброволци на първа линия. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фонда "Обединени срещу Covid-19" и чрез него ще бъдат разпределени към най-нуждаещите се и хората, които им помагат. Клуб "Зелена стъпка" организира това събитие изцяло с доброволен труд и ще преведе всички събрани средства към Фонда.
В неделя (26 април) организаторите ще обявят класиране на базата на въведените резултати, скрепени с доказателства. При съмнение в резултата на даден участник, си запазват правото да поискат от него да докаже, че е постигал същия или по-добър резултат на официално състезание.
Клуб "Зелена стъпка" всяка година организира няколко състезания по бягане за любители. Настоящият Виртуален великденски крос замества реалния, който се провежда в центъра на град Разград. Тази година състезанието бе отложено за 22 септември. Други състезания на “Зелена стъпка” са Лудогорският маратон (26 юли), полумаратон Камчийски пясъци (29 август) и трансграничният маратон Via Pontica (6 септември).


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!