Обратно към категорията

Започва дарителска кампания за изграждане на рекордно висок пилон за издигане на българското знаме

Добавено на: 01.11.2022 13:02
   

В Деня на народните будители стартира национална дарителска кампания за изграждане на 111-метров пилон, на който ще се извиси българското национално знаме. Той ще бъде най-високият в целия Европейски съюз и ще се извиси на Роженските поляни в Родопите на 1430 метра надморска височина, съобщиха организаторите от фондация „Наследство в бъдещето“. Националната дарителска кампания е под надслов „България заслужава!“.

Фондация „Наследство в бъдещето“ през последните 11 години организира и реализира събития, свързани с българския дух, традиции и национална идентичност, сред които "Рожен - Събор на народното творчество и животновъдство". 

Според фондацията изборът на височината на пилон „Рожен“ да бъде 111 метра не е случаен  - 111 хил. квадратни километра е площта на България. Трите единици символизират пробуждането на духа, а през 2023 г., когато пилонът ще бъде издигнат,  се навършват и 111 години от Освобождението на Родопите. 

Пилонът ще е с диаметри три метра при основата и 0,75 метра при върха. Конструкцията, проектирана с устойчивост на вятър със скорост до 180 kм/ч, ще е от 12 секции с дължина от осем до 12 метра. Коничният стълб, с общо тегло от  55 тона, ще има електрическо задвижване на флага. Знамето ще е с площ от хиляда кв. м и размери 25 х 40 м. 

Проектът ще бъде реализиран изцяло с дарения от българи в и извън пределите на страната ни, за да обедини нацията в изграждането на безспорен, притегателен център на чистото родолюбие.  Флагът ще бъде едно достойно и нужно наследство от българите днес за българите утре. Една нова надежда за възраждане на полезния колективен патриотизъм, вярата в националните ни символи и събирателна точка на българите от целия свят. Проект, направен от българите за България, защото тя го заслужава. 


Пълна информация за Национална дарителска кампания „България заслужва“ може да се намери на www.pilon.rozhen.bg,  като през сайта може да се направи и дарение за каузата. Набраните средства, както и дарителите – физически и юридически лица, ще бъдат публикувани ежеседмично.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!