Обратно към категорията

Започва делото за сирийците, обвинени за катастрофата с автобус с 47 мигранти в Бургас

Добавено на: 19.04.2023 08:29
   

Заседание по едно от делата срещу сирийските граждани Омар Аднан, Ахмад Муфид, Абдулах Абдулуахед ще се проведе днес в Бургаския районен съд. Те са обвинени в различни престъпления, сред които е причиняването на катастрофата с автобус, при която загинаха двамата полицейски служители Йордан Илиев и Атанас Градев. Инцидентът е от лятото на миналата година в района на „Трапезица“. Днешното заседание е за каналджийство, тъй като в автобуса бяха превозвани 47 мигранти от Сирия, Мароко и Иран. 

Четири обвинения са повдигнати на Омар Аднан. Освен в каналджийство, той е предаден на съд и за това, че е шофирал автобуса с висока скорост и без книжка, застрашавайки живота на пътниците в него. 

" По отношение на него е повдигнато и обвинение за това, че е управлявал пътнически автобус със свалена регистрация, т.е. нерегистрирано по съответния законов ред за Република България, както и че е управлявал автобуса с използването на регистрационни табели, предназначени за използване от друго МПС. По отношение на него е предявено и обвинение и за това, че противозаконно е попречил на полицейските служители да изпълнят служебните си задължения. Законодателят за този вид престъпления предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години, както и глоба от 5 000 лв. до 20 000 лв.", поясни  административният ръководител на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Част от обвиненията се преповтарят и за другите двама обвиняеми сирийски граждани. Има разлика обаче за единия от тях, тъй като той е бил непълнолетен по време на извършване на престъплението.

Омар Аднан е привлечен към наказателна отговорност и за умишленото причиняване на смъртта на двамата полицаи. Той е обвинен, че е предизвикал катастрофата със служебния им автомобил, блъскайки го с управлявания от него автобус. 
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!