Обратно към категорията

Започва имунизационната кампания срещу COVID-19 в България

Добавено на: 27.12.2020 09:10
   

В 10 ч. едновременно в София, Пловдив и Бургас ще започне кампанията по имунизация срещу Covid-19. Ваксината е препоръчителна, безплатна и се поставя по желание. Първият имунизиран срещу коронавируса у нас ще бъде министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.
Ваксинацията ще се извършва от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, Регионални здравни инспекции, от лекари в специализирани структури на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, както и от мобилни имунизационни екипи.

Здравният министър ще бъде първият ваксиниран, като целта е да покаже, че ваксината е безопасна.

"Искаме да покажем, че Европа в един ден, всички държави членки ще направят ваксинация на различни категории от населението. Аз ще бъда първият ваксиниран българин", каза министър Ангелов.


Той ще бъде ваксиниран в столичната болница "Св. Анна", а веднага след него срещу коронавирус ще се ваксинират медици от учебното заведение, които са на първа линия в борбата със заразата. Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров също ще бъде след първите ваксинирани. Имунизацията ще му бъде направена в Пловдив.


Ваксинацията на гражданите ще се извършва след подписано информирано съгласие, а след едновременното начало в София, Пловдив и Бургас днес, имунизацията в останалите райони ще започне на 28 и 29 декември.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!