Обратно към категорията

Започва поставянето на оценки на учениците с дистанционно обучение

Добавено на: 04.04.2020 09:12
   

От понеделник учителите ще могат по свое усмотрение да поставят оценки на учениците при дистанционното обучение. Предложението е на министъра на образованието Красимир Вълчев и е подкрепено от Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в системата на предучилищното и училищното образование, съобщиха от пресцентъра на просветното ведомство. Препоръчва се на директорите да прилагат облекчен вариант на отчетност при заетост на учители и персонал - по електронен начин, както и да се вписват часовете в електронния дневник.

В периода от 13-и до 16-и април пък ще бъде въведен облекчен дистанционен учебен режим, който да разтовари учениците. Тези дни по принцип бяха отредени за пролетната ваканция на учениците, която бе от 11-до 20-и април. В зависимост от спецификата на училището, в рамките от 2 до 4 часа, може да се акцентира върху занимания по интереси (за физически дейности, изобразително изкуство и музика), за занимания с педагогическите съветници или дискусии по темите за часа на класа, предлага министерството.

На Отрасловия съвет в МОН, провел се вчера, е решено още всички учители да получат възнагражденията си за времето на обучение в електронна среда. Изискването за това е учителите да са водили обучение в електронна среда 5 астрономически часа, което включва и подготовка на уроците. Това означава поне 25 часа при петдневна работна седмица. Учителите, които по принцип работят с договор за по-малък норматив, ще получат също възнагражденията си за часовете, които са провели.

 

Източник: segabg.com


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!